Salamilihapullat

Kuva
Mikhail Fludkov

Maailmalla kuulee usein lihapullia kutsuttavan ruotsalaisiksi lihapulliksi. Ruotsalainen keittiö yhdistetään mielellään lihapulliin, vaikka italialainen keittiö loihtii vähintäänkin yhtä maukkaita pyöryköitä. Lihapullat ovat kuitenkin ruotsalaisen keittiön tavaramerkki. Monissa ravintoloissa saa päivän lounaaksi maittavan lihapulla-annoksen keitinperunoineen. Pyöryköitäkin on moneen makuun. Kala- ja kasvispullat ovat eräänlaisia muunnoksia perinteisistä lihaisista palleroista. Mausteilla ja muilla raaka-aineilla voi tosin pyöräyttää uusia makuja helposti. Ruotsalaisen ja italialaisen keittiön parhaimmat palat yhdistyvät herkullisiksi salamilihapulliksi, kun lihapullataikinaan sekoitetaan aimo annos suussa sulavaa salamimakkaraa. Pullat maistuvat mainiosti keitinperunoiden ja yrttisen kermakastikkeen sekä vihannesten kera.

Salamilihapullat

4 annosta
  • 350 g paistijauhelihaa
  • 100 g salamimakkaraa
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1 muna
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • ½-1 tl suolaa
  • tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl muskottikukkaa jauhettuna
  • ½ tl oreganoa

Leikkaa salamimakkara pieniksi kuutioiksi. Sekoita makkarakuutiot jauhelihan, munan, perunajauhon, sherryn, suolan ja mausteiden kanssa. Sekoita ainekset hyvin ja pyörittele pieniksi pulliksi. Paista pullia oliiviöljyssä noin 10 minuuttia tai niin kauan kunnes ne ovat tasaisen ruskeita ja kypsiä.

Julkaistu sunnuntaina 28.9.2008 klo 10:59 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Syksyyn valmistautuminen
Seuraava
Nimetön katu