Helppo omenapiirakka

Kuva
traksik

Omenasadon satokausi on osa suomalaista alkusyksyä. Kotipuutarhojen omenapuut ovat notkuneet ihania omenalajikkeita, joista syntyy maukkaita omenaherkkuja. Helppo omenapiirakka syntyy vaivattomasti kotikokin keittiössä kotimaisista omenista. Tässä reseptissä tarvitsee yhdistää vain kuivat aineet ja loput aineet, jolloin syntyy helppo piirakkataikina. Piirakan kypsentämiseen uunissa menee noin puoli tuntia, jonka aikana ehtii lukaista päivän sanomalehteä tai vaikkapa jännittää kenoarvonnassa. Tulokset saa nopeasti kenotuloksettänään.com-sivustolta. Kun herkullinen omenapiirakka on valmis, voi iltapäivää jatkaa vastakeitetyn kahvin ja piirakan parissa siinä samalla kenottaen.

Helppo omenapiirakka

8 annosta
  • 4-5 omenaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl piimää
  • 1 ½ dl sokeria
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoka. Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää piimä, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi ja levitä vuokaan. Aseta omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen ja vastakeitetyn kahvin kanssa.

Julkaistu lauantaina 10.10.2020 klo 13:00 Ruokaohjeet-luokassa avainsanoilla pelit ja ruoka.

Edellinen
Novibet - Uusi tulokas Suomessa
Seuraava
Maija Poppanen lentää taas