Helpot vohvelit

Vohvelit
Kuva
cbnd Isabelle Boucher

Talven ulkoilurupeaman jälkeen maistuu tuhti lounas tai päivällinen ja jälkiruuaksi vohvelit . Jos pääruuan valmistamiseen on jo mennyt aikaa, syntyvät helpot vohvelit onneksi käden käänteessä. Ainesosatkin löytyvät varmasti keittiön ruokakaapista, sillä vohveleita varten tarvitaan vain perusainekset. Parhaiten vohvelien paistaminen onnistuu vohveliraudalla, mutta voihan ne yrittää paistaa paistinpannulla ohukaisten tapaan.

Helpot vohvelit

12 vohvelia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 munaa
  • ½ dl juoksevaa margariinia
  • ½ tl suolaa

Sekoita maito, kananmunat, margariini ja suola kulhossa. Vaahdota kerma. Yhdistä maitoseos ja kerma. Mittaa joukkoon jauhot. Sekoita. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla. Käytä paistamisessa juoksevaa margariinia. Tarjoile mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Julkaistu sunnuntaina 5.3.2017 klo 9:33 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Yhdeksän kertotaulun sormisääntö
Seuraava
Kveekarit - osa 1