Sydänruokaa

Ruokapakkauksista tuttu Sydänmerkki opastaa valitsemaan terveellisempiä ruokia. Merkillä varustetuissa ruoka-aineissa on tavallista vähemmän suolaa, rasvaa ja sokeria ja niissä on myös enemmän kuitua. Monin tavoin terveelliset Sydänmerkki-tuotteet löytyvät helposti kaupan hyllyltä, mutta nyt näistä aineksista voi kokata myös herkullisia ruoka-annoksia. Vastikään ilmestynyt Sydänruokaa-keittokirja sisältää kymmeniä ohjeita eri kategorioissa. Kirjassa on keittoja, kastikkeita, pihvejä, salaatteja, uuniruokia sekä reseptejä suolaiseen leivontaan ja makeille leivonnaisille ja jälkiruoille. Upeat ja isot värikuvat suorastaan houkuttelevat kokeilemaan reseptejä, jotka ovat nopeasti vilkaistuina melko helppoja eivätkä vaadi juuri perusraaka-aineita kummempia aineksia. Resepteihin on erikseen merkitty sydänystävälliset aineet, joita kannattaa poimia ostoskoriin kauppareissulla.

Sydänruokaa

Sydänruokaa-keittokirja on kovakantinen ja hienosti toimitettu. Isokokoisena sitä on helppo käsitellä ja kunnon kokoiset kuvat antavat hyvän käsityksen lopputuloksesta. Ohjeissa on myös eritelty ravintosisältö, josta näkee, paljonko energiaa, rasvaa, hiilihydraatteja, kuitua, proteiinia ja suolaa kukin resepti sisältää. Kirja on kaikkien näiden nykyaikaisten digitaalisten julkaisujen joukossa mainio lahja kotikokille tai muuten terveellisestä ruuasta pitävälle. Raaka-aineina ovat Sydänmerkki-tuotteiden lisäksi tuoreet kasvikset, juurekset, kala, hedelmät, marjat ja pähkinät, jotka tuovat annoksiin väriä, makua ja monipuolisuutta. Vaikka keitto-ohjeissa on erityisesti kiinnitetty huomiota suolan ja rasvan määrään sekä laatuun, mausta ei kuitenkaan tingitä, vaan kirjan tärkein inspiraatio on ruokaohjeiden herkullisuus. Noin 20 euron hintaisen kirjan voi ostaa Sydänkaupasta.

Sydänmerkki

Sydänruokaa

ISBN
978-952-99061-6-1

Julkaistu keskiviikkona 21.1.2015 klo 17:39 Kirjat-luokassa avainsanoilla kirjat ja ruoka.

Edellinen
Rostenin runebergintorttu
Seuraava
Puhuva bussikuski