Sarjakuvafestivaalit 2014

Tulevana viikonloppuna Helsingissä on jälleen vuotuiset sarjakuvafestivaalit. Huomenna perjantaina alkava festari on järjestyksessään 29. tilaisuus ja kolmen päivän aikana ohjelmassa on tukuittain ohjelmaa kaikille sarjakuvista kiinnostuneille. Tänä vuonna festarin teemana on sateenkaarisarjakuva ja Saksa. Erityisen mielenkiintoisena pidän saksalaista sarjakuvatarjontaa, sillä en ole siihen aiemmin kovin syvällisesti perehtynyt. Suomen sarjakuvamarkkinoilla näkyvimpiä toimijoita ovat perinteisesti olleet amerikkalaiset ja ranskalais-belgialaiset sarjat. Festareilla pääsee myös tutustumaan moniin vieraisiin, joita saapuu tilaisuuteen niin kotimaasta kuin Euroopastakin aina Amerikkaa myöten.

Sarjakuvafestivaalit näkyvät Helsingin kaupunkikuvassa monin tavoin. Ohjelmaa on nimittäin Lasipalatsin aukion lisäksi mm. Annantalossa, Kirjasto 10:ssä, Ateneumissa ja Goethe-instituutissa. Ateneumissa on jo keväällä alkanut suuri Tove Jansson -näyttely, joka huipentuu ja sulkeutuu sunnuntaina festareiden viimeisenä päivänä. Unohtaa ei sovi myöskään lukuisia muita näyttelyitä, joita löytyy monista eri paikoista. Keräilijöitä saattaa kiinnostaa viikonloppuna avautuva pienlehtitaivas, joka on omakustanteiden ja pienlehtien myyntitapahtuma. Myytävänä on uutuuksia ja nousevien kykyjen ainutlaatuisia tuotoksia. Niihin sijoittamalla nyt voi hyvässä lykyssä moninkertaistaa sijoituksensa muutaman vuoden kuluttua, kun taiteilija on sitten kuuluisa. Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään 5.-7.9. ja kaikille avoimeen kulttuuritapahtumaan on vapaa pääsy.

Julkaistu torstaina 4.9.2014 klo 17:32 Sarjakuvat-luokassa avainsanoilla harrastukset, kulttuuri, näyttelyt ja tapahtumat.

Edellinen
Hävikkiviikko
Seuraava
Presidentti-kahvirasia