Jäädytetty suklaakakku

suklaakakku
Kuva
Kim

Joulun juhlakausi lähestyy ja valmistelut keittiön puolella alkavat olla valmiit. Vielä kuitenkin ehtii pyöräyttää nopean suklaakakun, joka valmistuu vaivattomasti ja paistamatta. Herkulliseen kaakkuun tarvitaan vain suklaata ja perusraaka-aineita, joita varmasti löytyy monista keittiökaapeista ja jos ei löydy, niin kauppaankin ehtii yhä mainiosti. Jäädytetty suklaakakku on nimensä mukaisesti jäässä eli sen tulee olla pakastimessa mieluiten yön yli ja tarjoillaan myös suoraan pakkasesta kahvipöytään, jossa sen saa sulaa noin 15-30 minuuttia ennen tarjoilua. Jäätelön tavoin (suussakin) sulava kakku pysyy koossa huoneenlämmössä juuri sopivasti kahvihetken ajan. Lisäämällä noin kolme liivatelehteä kakusta saa kiinteämmän.

Jäädytetty suklaakakku

8-10 annosta

pohja

  • 175 g Domino-keksejä
  • 40 g voita sulatettuna

puolukkasose

  • 100 g kotimaisia pakastepuolukoita sulatettuna
  • 2 rkl tomusokeria

täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g Philadelphia Original -maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 300 g Marabou Premium 70 % -tummaa suklaata sulatettuna
  • ripaus kanelia
  • 100 g kotimaisia pakastekarpaloita
  • 30 g marenkia murskattuna

koristelu

  • 30 g marenkia murskattuna
  • 100 g kotimaisia pakastekarpaloita
  • kinuskikastiketta

Hienonna Domino-keksit tehosekoittimessa. Sekoita keksimurun joukkoon sulatettu voi. Vuoraa halkaisijaltaan 23-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Soseuta sulaneet puolukat sauvasekoittimella ja mausta tomusokerilla. Lusikoi puolukkasose keksipohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen täytteen sekoittamisen ajaksi.

Vatkaa vaahdoksi erikseen kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike. Sekoita kerma- ja vaniljakastikevaahto keskenään. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja viimeisenä sulatettu jäähtynyt suklaa. Mausta kanelilla. Kääntele täytteen joukkoon karpalot sekä marenkimurska. Kaada täyte keksipohjan ja puolukkasoseen päälle, tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Jäädytä pakkasessa yön yli. Koristele pinta marenkimurskalla sekä karpaloilla. Viimeistele kinuskikastikkeella. Nosta kakku pakastimesta kahvipöytään ja anna sen sulaa hetki, mutta tarjoile kylmänä tuoreen kahvin kera.

Resepti
Keksihylly

Julkaistu sunnuntaina 21.12.2014 klo 13:28 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Inspirograph
Seuraava
Jouluruokien säilytys